Demos İletişim Bilgileri

RFS RF kablo, konnektor, splitter, tapper, omni anten, panel anten, Silva SM 360 LA pusula, Brunton SM 360 LA pusula, Geofennel S-Digit Mini Dijital Eğim Ölçer, Angle 360 Elektronik Eğim Ölçer, JDV Tel Sarma Tabancası, Grandway VLS 6A Fiberoptik Kablo Test Kalemi, Wetra ledli uçak ikaz lambaları, Luxsolar yüksek yoğunluklu uçak ikaz lambası, orta yoğunluklu uçak ikaz lambası, yüksek yoğunluklu uçak ikaz lambası

DEMOS
Tel: + 90 216 415 80 87
Fax: + 90 216 415 64 83
Web: www.demosmuhendislik.com

Demos Endüstriyel

Demos Endüstriyel
Demos Endüstriyel, baz istasyonu malzemelerinde uzman firma

RFS Türkiye Distribütörü, Demos

RFS Türkiye Distribütörü, Demos
RFS Türkiye Distribütörü, Demos

EMR Ölçümü Nedir? EMR Ölçümü Nasıl Yapılır? Elektromanyetik Alan Şiddeti Ölçümü

EMA ( Elektromanyetik Alan Şiddeti Ölçümü ) - Elektromanyetik Alan Ölçümü


Elektromanyetik Radyasyon (EMR) Nedir ve Elektromanyetik Radyasyon Nasıl Ölçülür?

EMR (Electromagnetic Radiation):  Elektrik enerjisi ile çalışan tüm cihazlar, etraflarında elektromanyetik alan şiddeti oluştururlar. Örneğin: gsm baz istasyonlarının antenleri, cep telefonları, tv/radyo vericileri, televizyonlar, bilgisayarlar, elektrikli ev eşyaları, enerji nakil hatları vs. hepsi belirli ölçülerde elektromanyetik alan şiddeti yayarlar.

Elektromanyetik Alan Şiddeti (Elektromanyetik Radyasyon) denince daha çok akla, gsm baz istasyonları gelmektedir. BTK, baz istasyonlarının elektromanyetik alan şiddeti ölçümünü yetkilendirdiği taşeron firmalara yaptırmaktadır. 

Piyasada bu ölçümlere "EMR ölçümü" denmektedir.
elektromanyetik radyasyon ölçümü
"EMR (Elektromanyetik Alan Şiddeti/Elektromanyetik Radyasyon) Ölçümü"
Ayrıca, baz istasyonu antenindeki en ufak bir değişiklikte, tilt değişikliği, yön değişikliği ya da anten tipi değişikliği durumunda tekrar EMR ölçümü talep etmektedir.

Yeni bir baz istasyonu kurulurken de öncesinde montaj taşeronları tarafından TSS/TK dosyaları hazırlanır. TK dosyası, yeni baz istasyonu kurulacak bölgenin krokisi, en yakın insan yaşam alanı, baz istasyonun anten yönleri, açıları, anten tipleri gibi bilgilerden oluşur. Bu bilgiler ışığında baz istasyonuna en yakın insan yaşam alanındaki elektromanyetik alan şiddeti değeri teorik olarak hesaplanır.

Formüller sonucunda güvenlik mesafesi bulunur. Baz istasyonuna en yakın insan yaşam alanı eğer tespit edilen güvenlik mesafesinden uzaktaysa, baz istasyonu elektromanyetik alan şiddeti açısından sorunsuz demektir.

TK dosyası BTK'nın onayına sunulur ve BTK, baz istasyonunun konumunu, anten tipi, güvenlik mesafesi gibi parametreleri inceler. En yakın yaşam alanı için formül ile bulunan elektromanyetik alan şiddeti değeri ülkemiz için limit değer olan 10 V/m'den düşük ise baz istasyonu için geçici güvenlik sertifikası onayı kurumca verilir.

Böylelikle, baz istasyonu montaj sonrası rf sinyali basmaya yani çalışmaya başlar. İlk çalışmaya başlamasının ardından kalıcı güvenlik sertifikası için EMR ölçüm cihazı ile sahaya yetkili firma gelir ve bu kez teorik değil pratikte ölçüm yapılır. Tekrar değer 10 V/m'nin altında ise kalıcı güvenlik sertifikası baz istasyonuna verilir.

Bundan sonraki süreçte bu baz istasyonu, 6 ayda bir rutin olarak ölçülür.



Eğer firmanıza EMR Ölçüm yetkisi almak istiyorsanız, BTK'nın aşağıda belirtilen mevzuatındaki üçüncü bölümü inceleyiniz.


EMR Ölçümü Nasıl Yapılır?

Ölçümü yapılacak olan gsm baz istasyonunun anten bakış açılarına en yakın yaşam alanına EMR cihazı ile gidilir.

EMR Ölçümü 6 dakikalık standart ölçüm ile yapılır. Yani her bir antenin karşısında 6 dakikalık ölçüm yapılır.

wavecontrol smp2 emr cihazı
"Elektromanyetik alanlar her yerde"

Menüden ölçüm tipi olarak "IS" seçilir. Ölçümü yapılacak olan antenin karşı cephesindeki ilk yaşam alanından ölçüm yapılır. Wavecontrol EMR Cihazı zaten size 6 dakikalık ölçüm bittiğinde sesli olarak da haber verecektir. Bu şekilde her bir anten için 6'şar dakikalıl ölçümler yapılır. Her bir antenin elektromanyetik alan şiddetinin ölçümleri Wavecontrol EMR cihazının hafızasına otomatik olarak kaydedilmiştir. Dilerseniz bu ölçüm değerlerini usb kablo ile bilgisayara aktarabilir ve her bir saniyedeki değeri görebilirsiniz.

manyetik alan ölçümü
"EMR Ölçümü - Baz İstasyonu Elektromanyetik Alan Şiddeti Ölçümü"

BTK için ortalama değer önemlidir. Bu 6 dakikalık standart ölçümün ortalama değeri not edilir ve BTK'ya raporlanır.
gsm baz istasyonu elektromanyetik radyasyon ölçümü
"EMR Ölçümü - Baz İstasyonu Elektromanyetik Alan Şiddeti Ölçümü"

wavecontrol smp2 emr cihazı ile emr ölçümü
"EMR Ölçümü - Baz İstasyonu Elektromanyetik Alan Şiddeti Ölçümü"


wavecontrol smp emr cihazı
"Wavecontrol EMR Ölçümü - EMR Cihazı"


emr ölçümü nasıl yapılmalı?
"EMR Ölçümü, Baz istasyonu elektromanyetik radyasyon seviyesi ölçümü için doğru yer seçimi"


Wavecontrol SMP emr cihazı için her iki yılda bir kalibrasyon tavsiye edilmektedir. Önemli nokta, kalibrasyonun gerçekleşeceği laboratuvarın TÜRKAK'a akredite olmasıdır.
emr cihazı kalibrasyonu
"Akredite Kalibrasyon - EMR Cihazı"



Electrosense
İletişim Bilgileri
Tel: +90 216 415 80 87
Fax: +90 216 415 64 83
E-mail: electrosense @ electrosense.com.tr


EMR Ölçümü, EMF Ölçümü, Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü, Baz istasyonu radyasyon ölçümü, EM Alan Şiddet Ölçümü, Elektromanyetik Kirlilik

Elektromanyetik radyasyon ölçümü

Hiç yorum yok:

Wetra Uçak İkaz Lambaları

Uçak ikaz lambası
ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu) ve Türkiye Sivil Havacılık Genel müdürlüğü tarafından belirtilen teknik kriterlere uygun uçak ikaz lambası için bize ulaşabilirsiniz.

Wetra ve Luxsolar'ın düşük yoğunluklu uçak ikaz lambası, orta yoğunluklu uçak ikaz lambası, yüksek yoğunluklu uçak ikaz lambası, ex-proof uçak ikaz lambaları için bizi arayın:

Telefon: 0216 415 80 87
Fax: 0216 415 64 83
E-mail: demos@demosmuhendislik.com

Wetra Ledli Uçak İkaz Lambaları

Wetra Ledli Uçak İkaz Lambaları
Wetra uçak ikaz armatürü, mania armatürü, uçak uyarı lambası, uçak ikaz Telefon: 0216 415 80 87 Fax: 0216 415 64 83

ICAO Annex 14 mania yardımcı görselleri

ICAO Annex 14 mania yardımcı görselleri
Luxsolar ledli uçak ikaz lambası